Email

kapcsolat@szoftvercenter.com

Telefonszám

(+36) 30 901 3 901

Facebook

Szoftvercenter

Instagram

SzoftverCenter

GY.I.K.

Gyakori kérdések

Ha nem találsz a kérdése(i)dre választ, írj nekünk e-mailt:

kapcsolat@szoftvercenter.com

Jogtiszta szoftverek

 
Az Európai Bíróság (Curia) 2012. július 3-i, (C-128/11.) határozata alapján a szoftverek értékesítése az adathordozó (CD/DVD/Pendrive) fizikai szállítása nélkül is megengedett. A licenckulcsok digitális, illetve elektronikus formában átadhatók, valamint fel nem használt szoftverlicencek eladása, használt licencek tovább ruházása legális, attól függetlenül, hogy az a szoftver adathordózó lemezén található, COA vagy online licenckulcs. A szoftvergyártó nem akadályozhatja meg licencei további eladását, és hogy ezáltal programjait tovább használják, beleértve az OEM és DSP, Volume, Retail, illetve ESD verziókat is. A szoftvergyártó szerzői joga kimerül, amikor szoftverét első alkalommal eladja. Volumen licenc egyesével történő eladása és online átruházható licencek kereskedelme megengedett. (ECLI:EU:C:2012:407, EU 2001/29/EG, 28., 2009/24/EK)
  • Retail (kereskedelmi)
    Kiskereskedőtől vagy online vásárolt termék. Átvihető számítógép váltás esetén, de egyszerre csak egy gépen lehet aktiválva.
  • OEM (Original Equipment Manufacturer)
    Ezek a hardverkötött termékek, vagyis 1 számítógépre lehet aktiválni és nem lehet átvinni másik gépre. Újratelepíthető addig, amíg nincs a gépben hardver csere.
  • MAK (Volume)
    Mennyiségi licenc konstrukciót jelent, azaz többszörös aktiválási kulcs, amely elsősorban üzleti, nagyobb vállalati, kormányzati környezetben jelent optimális megoldást nagyobb számú számítógépek esetén, amikor egy kulccsal meghatározott számú számítógép aktiválható. Lehetővéteszi nagyobbszámú géppark egy kulccsal történő aktiválását és az aktiválási automatizálást is. A MAK egyszeri alapon aktiválja a rendszereket a Microsoft tárolt aktiválási szolgáltatásainak segítségével. Lehetővé teszi a független aktiválást is amikor a számítógép egyedileg kapcsolódik a Microsoft aktiváló szerveréhez. Az Európai Bíróság C-128/11. sz. ügyben hozott ítélete és a BGH határozata alapján megengedhető és legális a mennyiségi (Volume) licencek egyesével történő tovább értékesítése, amennyiben annak szóban forgó példányát az eredeti vásárló használhatatlanná tette (törölte), illetve abban az esetben is, ha az adott licenc eleve nem került felhasználásra.

ESD szoftver (Electronic Software Delivery, elektronikus szoftver kézbesítés):
A szoftver licenckulcs és a vételár nem tartalmazza a szoftverhez kapcsolódó CD/DVD lemezt vagy pendrive adathordozót, valamint COA matricát sem.  Az elektronikus licenc vásárlása után e-mailben küldjük a termékkódot a vásárláskor megadott e-mail címre.

A termékkulcsainak kézbesítése, a pénz beérkezésétől számított,
1 napon belül megtörténik! Általában 1 órán belül küldjük.

A szoftverkulcsok aktiválási idejére 30 nap áll rendelkezésre. A vásárlás előtt is le lehet tölteni az adott szoftvert a gyártó oldaláról.

Ha nem sikerül az aktiválás, kérjük jelezze e-mail-ben. 

Hibafotókat kérjük, úgy készítse el, hogy látszódjon az aktiválandó program típusa, mint ahogyan az általunk mellékelt fotókon is látható.

Ha a termékkulcs (licence) miatt nem sikerül az aktiválás, rövid időn belül kicseréljük, vagy visszaadjuk a vételárat. Új termékkulccsal próbálkozni akkor érdemes, ha az aktiválási hibaelhárításban leírt lépéseken végig ment.

AKTIVÁLÁSI PROBLÉMÁK

A vásárolt termékkulcs vételárát akkor tudjuk visszatéríteni, ha a fotókból látszik, hogy nem a számítógéppel, hanem a termékkulccsal van a probléma.

Általános Szerződési Feltételek szerint és a jogszabályi előírások értelmében letölthető szoftvertermékre, licencre a termék jellegéből adódóan nem vonatkozik elállási jog. A termék kézbesítése után, már nem állhat el a vásárlástól.

0
KOSÁR
  • No products in the cart.
SzoftverCenter We would like to show you notifications for the latest news and updates.
Dismiss
Allow Notifications